Društvo za podršku populaciji
pogođenoj demencijom -
Alchajmer grupa

Kako da pomognem?

Prepoznaj > Predloži > Pristupi > Proširi > Priloži

Prepoznaj problem. Ako smatraš da neko koga poznaješ ima problem koji mi možemo da rešimo, informiši ga da postojimo ili nas pozovi i saznaj kako ti možeš da budeš od pomoći.

Predloži akciju. Ako te krase kreativnost i potreba da aktivno učestvuješ u životu svoje društvene zajednice, pozovi nas i predloži kako najbolje možemo da tvojim sugrađanima predstavimo to što radimo. Na kraju, ti ih najbolje poznaješ, zar ne?

Pristupi. Prijavi se da volontiraš u budućim aktivnostima Alchajmer grupe. Volonteri su kičma svake društveno korisne akcije. Pomažući drugima zapravo dobijaš - iskustvo, prijatelje i sasvim jedinstveni osećaj da je baš zbog tebe svet bolji i humaniji.

Proširi priču o nama. Razgovaraj o demenciji sa porodicom, prijateljima, na društvenim mrežama. Ne boj se - to što pričaš o nečemu ne znači da ćeš to i dobiti. Možda te iznenadi kad uvidiš da gotovo svako ima nekoga ili zna nekoga ko je imao susreta sa demencijom. Ohrabri druge da nas pozovu i podele sa nama svoja iskustva. To nam je neizmerno važno, jer se tako stvara baza znanja iz koje kreću sve naše akcije.

Priloži. Ako si u mogućnosti ili znaš nekoga ko to jeste, možeš da doniraš sumu novca po svom izboru kao podršku našem radu.
Naš dinarski račun je u Intesa banci i glasi 160-388265-57.